Jdi na obsah Jdi na menu
 


POLITIKA

Příspěvky

Komunální volby v Praze 2014: Manželka Bárty už zase změnila dres a kandiduje za Zelené

8. 8. 2014

 

Václav Prokůpek: Je vlastenectví u nás prázdným pojmem?

14. 7. 2014

Generace lidí, která šla se zbraní v ruce srdce bránit Československou republiku vymírá. Mnozí občané ČR se v cizině za své češství stydí. Tradičně vlastenecké symboly jsou spíše zesměšňovány nebo alespoň považovány za přežilé, v módě je „cool“ a „zoom“. tedy „trendy“ adorovat spíše jiné země a národy, než vlastní.

 

Václav Prokůpek (Nestraník): Je Taliban spojencem či nepřítelem USA?

12. 7. 2014

Když USA podporovali Irák v rámci boje proti Iránu byl jim Saddám dobrý, po tom, co Saddám nejprve napadl Kuvajťany se zase USA rozhodly, že Írák je největší nepřítel demokracie. ale když už si Saddám usmyslel, že začne obchodovat s ropou v eurech, netrvalo dlouho a důvod pro zásah se našel. Měl vyrábět jaderné zbraně. Nevyráběl! Ale to nevadilo, když prohrál válku, bylo to už jedno!

 

Konzervativní strana: Míra demokracie

12. 7. 2014

Míra demokracie vždy závisela na existenci střední skupiny obyvatel. I za feudalismu to byla malá šlechta, která byla svobodná, měla jakási práva a zasahovala v zemském sněmu ve prospěch těch menších, nedovolila úplnou zvůli mocných. Šance na demokracii se zvýšila, jakmile se sedláci zbavili nevolnictví. Střední stav chtěl potom podíl na moci. Sebemenší odvar demokracie není možný v proletářském státě, komunistické představy, že dělnická třída bude vládnout bez nezávislých prostředků jednotlivců, je utopie.

 

Václav Prokůpek (Nestraník): Braň pravdu!

10. 7. 2014

 

Marcel Navaro: Vlastenci České země

10. 7. 2014

 

František Chrudimský: Kdy bude u nás dobře?

10. 7. 2014

 

Jindřich Berka (KSČM): Změňme název KSČM!

10. 7. 2014

 

Kdo financuje lidovce?

16. 2. 2014

 

Rozdělení Československa: Podvod na lidech

31. 1. 2014