Jdi na obsah Jdi na menu
 


Václav Prokůpek (Nestraník): Je Taliban spojencem či nepřítelem USA?

12. 7. 2014

Potom, co byli bjovníci z řad mudžahedýnů přejmenováni na Taliban, proti Spojené státy nim zase bojují, ale sami je opět finančně podporují, když platí svým spojeneckým zásobovacím konvojům ochranu "bezpečnostních služeb" -  tedy místních "bezpečnostních služeb" , které zase platí za volný průjezd Talibanu.

A co teprve v Sýrii, kde Talibanci válčí za peníze mecenášů z USA a Francie. V Sýrii snad už Taliban není teroristickou organizací?

Samozřejmě okamžitě po prohře Íráku byl změněn obchod s ropou opět dolarový byznys. Do Iráku proudily americké zbraně, které končily v rukou rebelů a umírali tak spojenečtí vojáci, nevýjimaje i ty české, slovenské, polské!

V roce 2003 našli policisté na ambasádě Iráku nelegální zbraně a reaktivní protitankový granát RPG-7 určenou k útoku na Radio Svobodná Evropa. Nyní máme rok 2014 a zbraně se našli na palestinské ambasádě. Mnoho nelegálních zbraní, výbušnina jim tam také explodovala, a tak si tak říkám : "Co bude následovat?" ..Proč náš stát uznává jako diplomatickou misi zastupitele státu, kteří se ozbrojují podobně jako Iránci před atentátem? Státu jehož pasy uznává na světě pouze 29 států a který je synonymem terorismu?


Bude EU nadále podporovat Palestince a podobně jako USA si živit vlastní atentátníky? K tomu bych měl snad jen jednu připomínku. Spojené státy to vždy dělaly a dělají z důvodu vojenských zájmů a podpory zbrojního průmyslu USA, kdy je nutný pocit ohrožení vlastních občanů, kteří následně rádi vidí silnou armádu a policii a vzdají se některých svých občanských práv a svobod ve prospěch silného vůdce - třeba Obamy.

Ale proč podporuje Palestinu Evropská Unie, která zároveň vystupuje proti křesťanské Sýrii? Že by další záhada či spíše neschopnost evropského společenství?