Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Příbrami padlo sedm branek, radovali se hosté z Brna

PŘÍBRAM – V 17. kole Juniorské ligy přivítali svěřenci Marcela Máchy z 1. FK Příbram tým FC Zbrojovky Brno. A na hřišti u příbramské Litavky vyhráli hostující borci, kteří v zápase bohatém na góly vedli už 4:1, ale nakonec duel dvou předních týmů tabulky skončil 4:3 pro hosty. A přítomní diváci viděli skutečně velmi kvalitní zápas, který mohl už ve 3. minutě otevřít úvodní brankou domácí Jiří Mareš, který po centu Lukáše Stratila z přímého kopu hlavičkoval do břevna.

 

První gól dali ale hosté. To když rychlonohý Fabián Slančík prošel v 11. minutě po pravé straně obranou domácí, přesně zacílil k levé tyči a dělovkou prostřelil příbramského brankáře Ondřeje Kočího. Uplynulo ale pouhých sedm minut, hosté faulovali Zorana Danoskiho, ten si postavil míč a rozehrál přímý kop do vápna Zbrojovky Brno, kde se k míči dostal Filip Řezáč a z bezprostřední blízkosti vyrovnal na 1:1. Už se zdálo, že do kabin se půjde za vyrovnaného stavu, ale v první minutě nastavení 1. poločasu se povedl Jakubu Přichystalovi povedl ideální centr do velkého vápna domácích, kde se bravurně zorientoval Jan Sedlák a poslal hosty do vedení. Gól da šatny se nakonec ukázal jako velmi důležitý pro vývoj dalšího zápasu.

 

Po deseti minutách hry ve druhém poločasu to byl opět Jan Sedlák, který si věřil a využil toho, že nebyl nikým hlídán a ze třiceti metrů poslal balón takzvaně do pravého víka, tedy spojnice břevna a tyče Kočího brány a když v 74. minutě vystihl brněnský Fabián Slančík nepovedenou malou domů příbramských a zvýšil na 4:1 pro hosty. V tu chvíli se zdálo, že je rozhodnuto. Ale ke cti domácího celku se sluší říci, že se nevzdal a zápas ještě zdramatizoval.

 

Vydatně k tomu přispěl Jiří Junek, který naskočil do druhého poločasu. V 81. minutě právě zmíněný Junek vybojoval roh, sám ho zahrál a Filip Řezáč využil skvělé nahrávky ke snížení stavu na 2:4. O minutu později se stala bohužel nepříjemná záležitost, když po srážce dvou domácích hráčů musel být David Kilián odnesen ze hřiště na nosítkách a odvezen k ošetření do nemocnice. V 90. minutě opět po rohu Jiřího Junka zakončil nádhernou dorážkou Martin Krameš a snížil na konečných 3:4. A ani nastavené tři minuty, kdy se vystřídaly všichni náhradníci obou mužstev mimo brankářů nepřinesli domácím toužebné vyrovnání.

 

1. FK Příbram – FC Zbrojovka Brno  3:4 (1:2)

 

Branky: 18. a 81. Řezáč, 90. Krameš – 11. a 71. Slančík, 45+1. Hyčka, 55. Sedlák

 

1.FK Příbram: Kočí – Ježdík, Kilián (84. Sandr), Řezáč, Mareš (67. Michalec), Danoski (46. Junek), Stratil (46. Brandner), Matějů, Hlinka (86. Kvída), Krameš, Šindelář (C).

FC Zbrojovka Brno: Halouska – Buchta, Hyčka (87. Pazourek), Sedlo, Keresteš, Duda (C) (83. Babička), Slančík (75. Fojtík), Bednář, Přichystal (56. Pospíšil), Sedlák, Weber (90+2. Krška).

 

Rozhodčí: Jech – Hrabovský, Kříž

 

Diváků: 115.

                                                            Václav Prokůpek